Boom Shout Challenge

Hoe beleef ik mijn leven eigenlijk? Wil ik weleens wat anders ervaren dan die stoere mensenwereld waarin we leven? Ik heb schijnbaar alles onder controle, maar is dat ook daadwerkelijk zo? Mijn ademhaling zit zo hoog, waar is mijn buikademhaling gebleven? Bijna iedereen kan uitstekend multi-tasken. Ook overvolle agenda’s werken verslavend. Onbewust en met een rugzak vol bagage voel ik mezelf ineens slaaf binnen deze rat-race met de naam control-freak. Voordat ik het weet glij ik in een vette burn-out en vraag ik me af wat er nou toch met me aan de hand is. Ik voel me niet meer gelukkig en van alles gaat fout. Misschien is jou dat ook overkomen. Wat heb ik me ziek gevoeld. Mijn plezier in het leven was ver te zoeken en pas nadat ik leerde hoe ik efficiënt niets kon doen, voelde ik steeds meer ruimte om daarmee te experimenteren.

Al mijn razende gedachtes tot stilstand brengen met een stoelmassage

Efficiënt nietsdoen is eigenlijk heel simpel uit te leggen. Ik ben dan tijdelijk met niets nuttigs bezig! En dan begint de magie; ik ga ingevingen ervaren en krijgt de meest fantastische ideeën. Als ik na het tijdelijk-niets-nuttigs- doen, weer aan de slag ga met dat waar ik even een break heb genomen, ervaar ik een ware boost. Vol van energie!

een gedeelte van de Houttuin

Met een Boom Shout Challenge gebruik ik bijvoorbeeld wilde rozenhout en ervaar dan de vormen die al in het hout zitten. Daar waar ik wil leg ik accenten. Dat kan met een vijl, guts, beitel en een houten hamer. Houtbewerking kan mij en het rozenhout een boost geven. De natuur ligt als het ware in mijn handen. Ik krijg er energie van. Voel hoe ruw of glad het hout is. Heb ik hollingen of bollingen bewerkt? Ik zal tijdens mijn proces mezelf uitnodigende vragen stellen richting eventueel een einddoel, mijn eigen Energizer van ruw hout vormgegeven.

het erf van de Artfarm in Heerhugowaard

Ik werk bijvoorbeeld 3 uur in de Houttuin, op de Artfarm, aan m´n creatie. Ik neem de Energizer mee naar huis. Het helpt mij herinneren om nog even niet in de sociale media te duiken. In plaats daarvan zou ik tijd kunnen nemen om jouw Energizer verder te verfraaien en wellicht gedeeltelijk in de bijenboenwas te zetten en uit te wrijven met een droge doek. De geur blijft dan enige tijd in het hout hangen. Ik ervaar zoveel plezier met deze avonturen!

diversiteit aan ruw te bewerken hout

Mijn naam is René Booms en beleef hout als zuurstof. Het geeft mij innerlijke kracht. BOOMSHOUT als Booms en hout, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of een shout van de boom Boom Shout. Wellicht een schreeuw van mij, zo van hier ben ik. Ik kom langzaam weer in mijn kernkrachten en gebruik daarvoor de natuur. Met een heuse boost kan ik er weer tegenaan.

Meer info 06 37 48 59 41

One comment

  1. […] Sociaal therapeutische coaching is een dynamische manier van coachen. In alle fases van je leven inzetbaar als krachtige tool voor het krijgen van inzichten. In plaats van alleen maar praten gebruik je voornamelijk je handen om bijvoorbeeld met 4 gereedschappen je ruwe rozenhout te bewerken. Tijdens deze manier van coachen draait het steeds weer om je proces, meer dan het doel alleen. Zie ook de Boom Shout Challenge! […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com
%d bloggers liken dit: