Ons verhaal

aan het Spaarne in Haarlem

René in het kort;

Mijn levenskrachten haal ik uit de liefde en de liefde voor het

  • schrijven van boeken
  • geven van lezingen
  • houden van presentaties

Het centrale thema zijn de mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun kracht om ervaringsverhalen te delen, dromen te DOEN en de taal van dankbaarheid te leven.

Gereedschappen;

  • écht luisteren
  • gebruik van hun verbeeldingskracht
  • ambachtelijk met wild hout werken

Als je wil ervaren hoe ik bovenstaande in de praktijk breng, kun je mijn beleving lezen bij het verhaal over de magische kracht van de Boom Shout Challenge.

Mijn naam is René Booms. Luisteren, schrijven en spreken zijn mijn lust en mijn leven. Luisteren doe ik het allerliefste! En dan vooral 1-op-1, voor de beste luisterkwaliteit. Ik stem als het ware gefocust af , daar waar jij je momenteel bevindt in jouw persoonlijke ontwikkeling. Wat zijn je levensvragen? Ik vertaal samen met jou, jouw proces van bewustwording en wat je nu nodig hebt. Op deze manier wordt jij ZICHTBAAR! Wat heb je op dit moment nodig en wat kan ik daarin voor jou betekenen? Alles op puur persoonlijke maat dus, in een veilige 1-op-1 setting, los van de drukte van alle dag!

Meer mij

mijn masker gaat af

Ik ben de afgelopen 20 jaar regelmatig ontremd geraakt. Met alle heftige gevolgen van dien. Zo ben ik via het schrijven van mijn autobiografie uiteindelijk wel uitgegroeid tot een ‘bipolair-expert’. Een expert in hoe ik mijn dromen kan leven binnen mijn gezinsleven. Dat heeft wel tijd gekost en het is een proces van vallen en weer opstaan, net als in het gewone leven, maar dan met opstaan sky-high en vallen dwars door alle grondlagen heen, zo diep! De angst en paniekaanvallen zijn het heftigste deel van mijn bipolaire leven geweest. Het voelt als pure rijkdom dat ik mijn ademhaling bewust weet te gebruiken, zodat mijn aanvallen bijna niet meer voorkomen. De laatste is van jaren geleden. Van mijn bipolaire stoornis heb ik evengoed zo nu en dan nog behoorlijke last. Mijn stemmingen vliegen dan alle onrustige kanten op.

Vanuit het luisteren naar mijn kinderen, partner en intimi ga ik mijn-droom-doen door te schrijven. Heerlijk bevrijdend! Zeker ook om mijn autobiografie ‘Bipolair mijn geheim over leven’ in januari 2019 te hebben gepubliceerd. Een boek vol met ervaringsverhalen omtrent stemmingswisselingen, stigmatisering en de liefde. Bestemd voor lotgenoten, betrokkenen, geïnteresseerde en professionals. Vervolgens organiseren we lezingen en seminars over de bipolaire stoornis en hoe er mee om te gaan. Ik mag spreken en mensen vinden het fijn om vragen te stellen over hun bipolaire issues en hoe ze hun dromen kunnen verwezenlijken binnen hun gezinsleven.

Ik leef mijn leven dus vervuld met luisteren, schrijven en spreken, met als sterke basis de liefde die ik voel voor mijn vrouw José, mijn kinderen en intimi. Zij vormen mijn inner circle, waardoor ik steeds weer mijn luisterkwaliteit verder leer te ontwikkelen en onvoorwaardelijk leer lief te hebben. Zo kan ik onvoorwaardelijke liefde terug geven. Deze cirkel ervaar ik als innerlijke noodzaak, als zuurstof voor mijn turbulente leven.

‘Ik weet en voel dat je al volmaakt bent en dat je niets meer hoeft na te jagen om volmaakt te ‘woorden’. Ik luister verder…’

Streef niet

Zoek niet

Maak niet

Wacht tot het jou vindt

Ik ben een geboren ‘afstemmer’* uit Heemstede, schrijf als freelancer, interview dynamische mensen en heb af en toe last van mijn bipolaire talent. Bovendien werk ik heel graag met hout en steen. Daar kan ik me perfect in uitleven. En dan heb ik ook nog eens de beschikking over zo’n waanzinnig gave werkplek in de buitenlucht. De werkplek heet de Houttuin. Ik kan daar onbevangen en authentiek met mijn handen aan het werk.

*Ik versta onder een ‘afstemmer’ een mens die in staat is mensen en situaties als bijna vanzelf in een natuurlijke flow, bij elkaar te brengen. De persoonlijke kwaliteit die ik daarvoor inzet is mijn luisteren naar jou.

In de Houttuin verken ik mijn grenzen en ga regelmatig op avontuur. Daarbij ga ik ook regelmatig buiten mijn grenzen. Op wat voor manier kan ik deze keer een verzaagde ´booms tam´, mijn achternaam is Booms, gaan bewerken?

Ik besluit om het keiharde hout te gaan splijten. Om het hout te kunnen splijten, hoor ik van twee oudere wijze mannen, dat ik hardhouten wiggen kan maken en die wiggen in het hout kan slaan en nat houden. De natte wiggen zetten uit en doen uiteindelijk het hout splijten. En nu…?

jan cees verkennen

Doen wat je droomt!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

maak niet

zoek niet

streef niet

wacht

tot het jou vindt

Geschreven voor door Michel Petit, mijn grote vriend.

Create a website or blog at WordPress.com
%d bloggers liken dit: